שטחים חקלאיים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב צרו איתנו קשר כבר היום

שטחים חקלאייםבימינו שטחים חקלאיים מתחלקים לשני סוגים עיקריים: שטחים השייכים לנהל המקרקעין (מרבית השטחים בישראל) ושטחים השייכים לבעלות פרטית. אם אתם מעוניינים להניב רווחים פאסיביים, אתם יכולים לשנות את השטחים האלה. על כל פנים, על מנת לרכוש את השטחים האלה, יש צורך לעבור הליכים ביורוקרטיים שונים ואישורים. לאורך התקופה הזו, כדאי לגבש רעיונות ברורים ולבדוק למה בדיוק מיועדת הקרקע שלכם.

שטחים חקלאיים לכל מטרה

לפני שאתם פונים לברר לגבי האישורים הנחוצים לכם לקניית שטחים חקלאיים, כדאי לבחון מה תעשו בקרקע. ניתן, למשל, להקים על הקרקע חוות סוסים המשמשת למתן שיעורי רכיבה ולאטרקציות שונות: רכיבה עם כל המשפחה בחיק הטבע, ציון יום הולדת לילדים, מסיבות בר מצווה ובת מצווה ועוד. נוסף על כך, קיימת אפשרות להקים על הקרקע משתלה המספקת צמחים, פרחים ועצים לתושבים. כמו כן, ניתן להקים עסק שאינו קשור ישירות לטבע וחקלאות: גן אירועים, מחסנים להשכרת ציוד, מתחם לאטרקציות ועוד.

בוחנים את השטח

אחת הדרכים הטובות יותר לבחור קרקע היא לבחון שטחים חקלאיים מקרוב אשר מיועדים למכירה. אתם יכולים לראות את טיב הקרקע ומה מוקם לידה. כלומר, אם אתם מבחינים במפעל מזהם בשטח, סביר להניח שהקרקע לא תהיה טובה למטרה שלכם. כמו כן, אם ליד הקרקע ממוקם גן לאומי או פארק, סביר להניח שלא ניתן יהיה לקבל עליה הפשרה בהמשך.

קונים שטחים חקלאיים צעד אחר צעד

מעוניינים להתקדם בחיים ולהניב רווחים? אלה כמה צעדים שיש לבצע כדי לקנות שטח חקלאי ולהגשים את חלומכם:

  • לאחר שבחרתם את המטרה שלשמה אתם מקימים את השטח, עליכם לבחור את הקרקע הנחוצה לכך.
  • מקבלים אישורים – אם אתם מעוניינים לעשות שימוש חורג בקרקע, עליכם לקבל לשם כך היתר רשמי מהוועדה לתכנון. אם תחליט לבצע שימוש חורג במקרקעין מבלי לקבל על כך היתר, אתם תסתכנו בביצוע עבורה פלילית. העבירה הזו עלולה להוביל אחריה קנסות כספיים גבוהים. כך שגם אם השלב הזה בבחירת הקרקע נראה לכם מיותר, אסור לוותר עליו. אתם עלולים לשלם על כך וביוקר.
  • היפגשו עם אנשי מקצוע כמו אדריכלים ומהנדסי הרשות. בררו עמם לגבי השימושים החורגים שאתם יכולים לקבל.
  • קיבלתם מידע מהרשויות המקומיות לגבי שטחים חקלאיים זמינים? מצאתם את הקרקע המתאימה לכם? כעת תוכלו לצאת לדרך. היוועצו עם גורמים משפטיים שינחו אתכם לקראת קבלת ההיתר על הקרקע.

מי אחראי על השטח שאתם רוכשים?

כאשר אתם מעוניינים ברכישת שטח כלכלי כלשהו, יש צורך לבדוק אם הקרקע נמצאת בבעלות פרטית או שהיא שייכת למנהל המקרקעין של ישראל. לבדיקה זו יש השלכות כלכליות שונות. אם מדובר בקרקע השייכת למדינת ישראל, ייתכן שהיא כפופה לסעיפים שונים כמו חוזה החכירה אשר קובע מועד שהו הקרקע חוזרת לבעלות המדינה. במקרה זה ייתכן שיהיה צורך לשלם דמי חכירה. בלי קשר לכך, חשוב לחכות עד שהקרקע תופשר לבנייה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב צרו איתנו קשר כבר היום

המרכז לקרקעות ומגרשים

תמצאו כאן את מיטב אפיקי ההשקעה בתחום הקרקעות והמגרשים, שטחים מסוגים שונים באזורי הביקוש המובילים. תוכלו לעיין במגוון רחב של נתונים, מדריכים ומאמרים חדשותיים למשקיעים ולרוכשים. המידע מתעדכן באופן שוטף, מוצג בשקיפות מלאה ובצורה נוחה ויסייע לכם לאתר את הנכס המתאים ביותר עבורכם.

תוכן עניינים